lauantai 4. kesäkuuta 2011

Syreenin tuoksua

Syreenien kukinta ja tuoksu on juuri nyt parhaimmillaan. Erityisen onnellinen olen viime kesänä istutetun jalosyyreni Anabelin ihanasta kerrannaisesta kukinnasta! Pienihän pensas vielä on, mutta kukkii jo nyt upeasti.


Päiväkahvimuffinssit saivat nekin syreenikuorrutuksen. Pongasin raparperi-kookosmuffinssien ohjeen Puutarhapörriäisen keittiöstä. Olivat meheviä ja kuohkeita samalla kertaa. Näitä tehdään toistekin!




RAPARPERI-KOOKOSMUFFINSSIT
noin 18 normikokoista muffinssia

200 g voita tai leivontamargariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 dl maustamatonta jogurttia
noin 3 dl raparperinpaloja

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, kookoshiutaleet, leivinjauhe ja kardemumma. Lisää jauhoseos taikinaan.
Lisää jogurtti ja raparperinpalat taikinaan varovasti sekoittaen.
Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista 200 asteessan uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.


Kuorrutin osan muffinsseista tomusokerikuorrutuksella (tomusokeria ja tilkka omenamehua) ja koristelin syreenin kukinnoilla. Osaan muffinseista tupruttelin päälle tomusokeria ja kanelia. Kaneli sopii loistavasti kardemumman ja raparperin kaveriksi.
SHARE:

2 kommenttia

  1. Hyvä ohje tosiaan! Raparperipenkissä on pieniä ituja nousemassa ja ympärillä olevat mansikat kukkivat. Pitää alkaa kehittelemään raparperin ja mansikan yhdistelmäohjetta, sillä on käyttöä viimeistään ensi kesänä =)

    VastaaPoista
  2. Makoisa yhdistelmä, nam nam!:) Viime kesänä tein ainakin raparperi-mansikkamehua ja raparperi-mansikkahilloa, ja molemmista muistaakseni kotiväki tykkäsi kovasti. Pitääkin kaivella reseptit esiin, sen verran komiasti mansikka tällä hetkellä kukkii!

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig