torstai 29. marraskuuta 2012

Valoa ja väriä

Olen kuulunut näihin rajoittuneisiin ihmisiin, joiden mielestä etupihalla vilkkuva sini-puna-vihreä valoporo  on vähän turhan kitchiä, ts. aika mautonta. Olemme nyt päässeet aloittamaan ulkoilut vauvan kanssa ja usein kärryttelemme iltapimeässä (eli siinä ennen viittä...). Voi itku miten pimeää tuolla onkaan! Pihavaloja pidetään päällä säästellen (periaatteessa hieno homma) ja kynttilöitä näkee lyhdyissä lähinnä viikonloppuisin. Olenkin nyt huomannut iloitsevani ihan jokaisesta valosta, niin pehmeän valkoisesta kuin kirkkaasta ledistäkin. Vilkkuvasta, värikkäästä, kuuseen kauniisti kiedotusta tai parvekkeelta epämääräisesti roikkuvasta.

Eräs ulkomaalainen vieraamme ihmetteli kerran, miksi juuri pimeimpään aikaan suositaan tummia sävyjä. Niin kotona kuin vaatteissakin. Ruskeaa, harmaata, mustaa. Eikös juuri silloin pitäisi saada väriä ja valoisuutta elämään?

Myös meillä mennään aika harmonisilla sävyillä, mutta keittiössä väriä käyteytään rohkeammin. Ja olin vallan ylpeä itsestäni, kun ihana La Case de Cousin Paul -valosarja lähti mukaan puusohvaan hienosti mätsäävänä turkoosi-lila-sävyisenä, eikä turvallisen valkoisena tai ruskeana.

Valoisampia päiviä odotellessa!
SHARE:

maanantai 26. marraskuuta 2012

Tonttuparaatin jalanjäljissä

Viime vuonna joulutunnelmaan virittäydyttiin Trierissä. Tänä vuonna, noh, vähän lähempänä. Tytär oli mukana kaupungin joulunavauksessa ja pääsimme ihan koko perhe mukaan. Pikkumiehen ensimmäinen kaupunkireissu ja heti tapahtumien ytimessä!
Kotona kaivettiin joulukoristeet esiin, viriteltiin joulu- ja adventtikalenterit valmiiksi, pääsin jopa aloittamaan kuusiköynnöksen tekoa. Se, saanko köynnöksen jouluksi valmiiksi, onkin sitten jo ihan toinen juttu...
SHARE:

lauantai 24. marraskuuta 2012

Kiitos ja anteeksi

Kiitos kaikista ihanista viesteistänne blogipostauksiini! Ja anteeksi, etten ehdi vastata niihin kovin nopeasti. Luen kyllä kaikki tuoreeltaan, mutta itse vastaaminen kestää. Ja kestää. Kädet on niin sanotusti nyt aika täynnä...
Kuva: Google kuvahaku

Rauhallista ja rentouttavaa viikonloppua kaikille mahdollisuuksien mukaan!
SHARE:

keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Voitto kotiin!

En ollut uskoa silmiäni, kun voitin pari viikkoa sitten Pikkutalon elämää blogin arvonnassa päävoiton. Siis minun arpaonnellani! Ja kun kaunis palkinto, Newportin kookas lyhty saapui, pääsi se samantien käyttöön. Tämä sopii täydellisesti tv-huoneemme värimaailmaan, kiitos vielä Sanna!


Yllä olevat kuvat on otettu kaksi päivää ennen vauvan syntymää...


BEHIND THE SCENES
...eli tv-huoneemme nyt.
Lyhty muutti olohuoneeseen.
SHARE:

sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Lamppu sinne, kaappi tänne

Viime metreillä ennen vauvan syntymää sain kovan siivous- ja järjestelypuuskan. Onneksi ehdin dokumentoida edes jotain, sillä viime päivinä sisutaminen on ollut lähinnä vaippakorin täyttöä ja pulkuliinojen keräilyä.

Kuten aikaisemmin kerroin, ruokailutila sai uuden valaisimen. Ja kun keittiön liesituuletin vaihdettiin, olohuoneen seinäkello muutti sen kaveriksi. Sitten pitikin muokata olohuonetta. Vanha, vuosia sitten metsästä löytynyt seinäkaappi pääsi vihdoin arvoiselleen paikalle olohuoneen seinälle (kellon tilalle). Ja "köyhän miehen kristallikruunu" sopii korkeampaan ja paremmin valaistuun tilaan oikein kivasti.
Ja mikä parasta, tämä olohuoneen päivitys ei maksanut senttiäkään! 
SHARE:

torstai 15. marraskuuta 2012

"Pitkä odotus on toteutunut"

Ihan ensimmäiseksi, kiitos valtavasti onnitteluista! Pieni poikamme syntyi jo torstaina, mutta upea isänpäivälahja hän oli joka tapauksessa. Nyt tulee kyllä hieman paineita joululahjan keksimisen suhteen;)

Huvittavaa kyllä, olin ajastanut tuon Pikkuinen kurkistus pikkuisen huoneeseen postauksen torstaiaamulle. Täysin tietämättömänä siitä, että kun postaus julkaistaisiin, kärvistelisin jo synnärillä. Pieni linnunpoikasemme syntyi rv 38+1.

Meitä on muistettu hienoilla korteilla, ihanilla lahjoilla, kauniilla kukkasilla. Mutta paras kaikista oli kyllä tyttären synnärille tuoma kortti. Ihan siinä äidiltä itku pääsi!
Tämä todellakin on ollut pitkä odotus, melkein 7 vuotta. Totesin ystävälleni, etten usko vauvan tuloon ennenkuin hän on sylissäni. En kyllä meinaa uskoa vieläkään, ja tämä takiainen on kuitenkin sylissä (ja rinnalla)  t o d e l l a  paljon! 

Synnytys ja vauvan ensimmäinen vuorokausi sujuivat hienosti, sitten tuli vähän mutkia matkaan. Pikkuinen siirtyi lastenosaston asiakkaaksi ja äiti oli huolesta soikeana. Mutta nyt, 6 päivää myöhemmin, olemme koko perhe yhdessä kotona. Ihan parasta! Niisk niisk, täällä eletään nyt aikas tunneherkkää aikaa.
SHARE:

sunnuntai 11. marraskuuta 2012

torstai 8. marraskuuta 2012

Pikkuinen kurkistus pikkuisen huoneeseen

Täällä alkaa olla pintaremontit pulkassa ja huoneet taas järjestyksessä. Tässä vähän esimakua (toistaiseksi vatsassa asustelevan) pienokaisen huoneesta. Aikaisemminhan pikkuhuone oli hienosti sanottuna "kirjasto" eli siis romuhuone. Nyt kirjahyllyt on siirretty toisaalle, seinät valkaistu ja vauvahuone melkein valmis. Toistaiseksi tilaan ei ole ostettu mitään uutta, pinnasängyn saimme naapurilta ja muut tavarat ovat tulevan isosiskon lahjoittamia / muualta talosta.
Värimaailma on tällä hetkellä hyvin niukka, tiedän että kevään tullen värintarve taas kasvaa. Mutta nyt joulun (ja synnytyksen) lähestyessä harmaa ja valkoinen tuntuivat harmonisilta ja rauhoittavilta.
Tänne jo laitoin puolisalaa värimaailmaan sopivia joulukoristeita odottamaan parempaa esillepanoa.
Pinnasängyn alla oleva laatikko löytyi kesällä kirppikseltä vitosella. Aika täydellinen mitoitus!
Ja isosiskon luovuttamat lelut ja kirjat saivat väliaikaisen hyllyn perunalaatikoista.
Vielä vähän verhoa, valaisinta ja päiväpeittoa, niin huone on kokonaan valmis.

SHARE:

keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Pakkomielle

Kun takkakausi syksyn tullen alkoi, muodostin pienen pakkomielteen tavallisen, varaavan takan jälkilämmön ja ruoanlaiton yhdistämisestä. Haaveissa oli aamulla takassa hautunut, ihanan pehmeä puuro. Ensimmäiseksi kokeiluun lähti ohrauunipuuro kokonaisista ohrasuurimoista. Rakenne ei kuitenkaan ollut halutun kaltainen. Maukasta ohrarieskaa loppupuurosta kyllä tuli.

Seuraavaksi kokeilin kaurapuuroa hylamaitoon, mutta tuotteelle ominaisesti puuro punertui eikä meinannut kelvata perheen pienimmälle. Veteen tehtynä puuro taas oli jotenkin mautonta, kun on tottunut maitopohjaiseen. Mutta näistä satseista leivottiin maukkaita sämpylöitä!


Seuraavaksi aion kokeilla riisipuuroa laktoosittomaan maitojuomaan, katsotaan kuinka sitten käy... Alla maukas kaurapuurosämpyläresepti ylijäämäpuuron kanssa taisteleville.
KAURAPUUROSÄMPYLÄT
2 dl maitoa
noin 3 dl kaurapuuroa
1-2 tl suolaa
1-2 rkl siirappia
kourallinen auringonkukansiemeniä
1 pss kuivahiivaa
6-7 dl hiivaleipäjauhoja
2 rkl öljyä
Voiteluun: vettä + auringonkukansiemeniä

Lämmitä maito ja puuro kädenlämpöä kuumemmaksi (+42 astetta). Sekoita joukkoon siirappi, suola ja auringonkukansiemenet. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään hiivaleipäjauhoja ja sekoita huolellisesti nesteen joukkoon. Alusta taikina hiivaleipäjauhoilla, lisää loppuvaiheessa öljy.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia. Leivo sämpylöiksi ja anna kohota liinan alla vielä noin 15 minuuttia. Voitele vedellä ja ripottele päälle auringonkukansiemeniä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
SHARE:

tiistai 6. marraskuuta 2012

Vihdoinkin!

Vihdoinkin! Mary ja Matthew saavat toisensa. Ainakin ohjelmatietojen mukaan. Ihana ihana Downton Abbey jatkuu tänään kolmannen tuotantokauden jaksoilla. Muista siis illalla, TV1 klo 21.00.
Kuva: täältä
SHARE:

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Järjestystä

Lastenhuoneiden pintaremontteja seurasi perusteellinen siivous, kun kaikki (myös kiinteät) huonekalut irrotettiin ja siirreettiin toisaalle. Tavarat tyhjennettiin pahvilaatikoihin, saunan lauteille, vanhempien makuuhuoneeseen... Viime päivät suunta on ollut takaisinpäin, tosin melko rajun karsinnan kera. Ja hattua täytyy nostaa eskarilaiselle: tytär on huomattavasti parempi luopumaan tarpeettomasta tavarasta kuin äitinsä!

Tyttären huoneessa on säilytystaso, jonka koreihin mahtuu paljon tavaraa. Ostin hauskat mustat metallikyltit, joihin voi kätevästi kirjoittaa / piirtää liidulla.
Nyt oikea lelukori löytyy vaivatta.
Taustalla näkyy tyttären valitsema tehosteseinäväri, Tikkurilan Y370 (Capri). Aikas räväkkä vai mitä? Sen rinnalla Ball-seinävalaisimen "turkoosi" näyttää kyllä ihan perussiniseltä. Pikkuneidin valinta tämäkin.
Seiniltä puuttuu vielä hyllyjä ja tauluja. Haaveilen sängyn yläpuolelle laitettavasta String Pocket-hyllystä, mutta emme ole ihan vielä päässeet yhteisymmärrykseen väristä.
SHARE:

perjantai 2. marraskuuta 2012

Tuunatut Halloween-herkut

Meillä on jatkettu Halloween-tunnelmissa, vaikka virallinen juhlapäivä (31.10) meni jo. Pienellä tuunauksella saa nopeasti hauskoja herkkuja, vaikkapa ex-tempore juhliin.
Halloween-mandariineja kalvotussilla
Luuranko-keksejä valmiista piparkakkutaikinasta ja tomusokerikuorrutteesta.
Kummituksia Lidlin minipusuista.
SHARE:

torstai 1. marraskuuta 2012

Keittiön lamppu

Sain vihdoin ja viimein hankittua ruokapöydän päälle kunnon valaisimen. 
Olemme joka syksy mananneet huonoa valaistusta, mutta kevään tullen tila on aina täyttynyt ihanasti luonnonvalolla ja keinovalon hankinta on siirtynyt todo-listan pohjimmaiseksi. 
Puusohvan yläpuolella on omituisesti sijoitetut spotit ja aikaisemmin pöydän päällä oli "köyhän miehen kristallikruunu". 
Tykkäsin siitä kovasti, mutta valoteho oli surkea. 

Tilasin valkoisen FLY-kattovalaisimen Suomen Kartellin Design Brokers verkkokaupasta. Tilaus tuli kahdessa päivässä ilman postimaksuja. Ja puhelimessa asiakaspalvelu oli huippuluokkaa. Hyvä kokemus kaikin puolin!
SHARE:
Blog Design Created by pipdig