maanantai 29. huhtikuuta 2013

Vappuvalmisteluja

Viikonloppuna leivottiin ja huhkittiin pihahommissa, vappuvalmistelut ovat siis täydessä vauhdissa. Tosin kun säätiedotusta katsoo, olisi ollut fiksumpaa keskittyä sisähommiin. Mutta kun tuo ulkona puuhaaminen on tällä hetkellä niin paljon mukavampaa!
Varastosta ja kasvarista kannettiin ulkokalusteet terassille ja heti tuli paljon kesäisempi fiilis. Pihakin alkaa taas saada ihanasti muotoja, kun se valkoinen epämääräinen möykky on vihdoin sulanut pois.
Kasvariakin siivoilin,
ja nautiskelin pienistä väriläiskistä.
Ulko-oven viereen virittelin pirtsakat orvokkitikkaat Puutarhakeskiviikon innoittamana.
Nyt vielä sisäpuoli juhlakuosiin ja päästään pikkuhiljaa virittäytymään vapputunnelmaan.
Vaikka kamalassa kiiressä sitä kuitenkin taas väännetään viime metreillä:D

SHARE:

lauantai 27. huhtikuuta 2013

Orvokkien aikaan

Laitoinpa tuossa loppuviikosta orvokkeja kevättä tuomaan.
Näistä tulee aina niin hyvälle mielelle.
Eilen illalla tosin satoi LUNTA!
Mutta eiköhän tämä tästä taas iloksi muutu.

Keväistä viikonloppua!

SHARE:

tiistai 23. huhtikuuta 2013

I-h-a-n-a-a !

 Ihanaa! 
Kevät kevät kevät!
Jokainen kierros pihassa tarjoaa jotakin uutta.
Kamala kiire, mutta halusin tulla pikaisesti moikkaamaan.
Täällä ollaan ja viesteihinkin yritän taas pian vastailla.

Loistavaa viikon jatkoa!
SHARE:

perjantai 19. huhtikuuta 2013

Jauhot suuhun

Kärvistelen tällä hetkellä imetysdieetillä ja nyt niskassa kuumottaa pelko viljojen kieltämisestä. Siis minähän elän leivällä! Joten nyt eletään kuin viimeistä päivää ennen karkkilakkoa, ahmitaan hullun lailla niin kauan kuin vielä voi. Tätähän se lääkäri varmasti juuri tarkoitti...

Kuvan punasipuli- ja rosmariinifocacciat on tehty Leila Lindholmin "Pala kakkua - ja paljon muuta" kirjan ohjetta mukaillen. 
FOCACCIA, perusohje
2 LEIPÄÄ
25 g (1/2 palaa) tuorehiivaa
3 dl haaleaa vettä
2 rkl siirappia tai hunajaa
1/2 rkl hyvälaatuista suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
3 dl hiivaleipäjauhoja
noin 5 dl vehnäjauhoja

Päälle:
oliiviöljyä
sormisuolaa
JA
punasipulirenkaita
TAI
5 oksaa tuoretta rosmariinia, oliiviöljyä, sormisuolaa (parmesaania raastettuna)

1. Murenna hiiva kulhoon ja lisää joukkoon kädenlämpöinen vesi sekä siirappi ja suola. Sekoita kunnes hiiva liettyy. Lisää joukkoon oliiviöljy.
2. Lisää  vähän kerrallaan sekoittaen jauhot ja alusta taikina.
3. Kohota taikinaa kulhossa leivinliinalla peitettynä noin 45 minuuttia tai kunnes se on kooltaan noin kaksinkertainen.
4. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
5. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle, jaa kahdeksi yhtä suureksi palaksi, vaivaa ja pyöritä palloiksi. Taputa ne sen jälkeen noin 1 1/2 cm paksuiksi levyiksi uunipellille leivinpaperin päälle.
6. Kohota leivät kaksinkertaiseksi leivinliinan alla.
7. Paina sormillasi leipien pintaan pieniä, syviä kuoppia. Valuta niiden päälle oliiviöljyä ja ripota päälle sormisuolaa sekä valitsemasi "mausteet": viipaloi punasipulit ohuiksi renkaiksi. Rosmariinifocacciaa varten murskaa rosmariinilehdet huhmaressa, lisää joukkoon oliiviöljyä ja sormisuolaa. Levitä rosmariiniöjy leivän pinnalle. Voit halutessasi lisätä päälle vielä parmesaaniraastetta.
8. Kypsennä leipiä uunin keskiosassa noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.

Mukavaa ja makoisaa viikonloppua!
SHARE:

maanantai 15. huhtikuuta 2013

Ennen ja nyt

Sunnuntaille luvattiin aurinkoa, mutta sitä yhä odotellessa... Tosin iloitsin vesisateestakin, sillä lumikinokset hupenivat silmissä. Mutta kyllä tuota vielä riittää! 

Tyydyin katselemaan aurinkokuvia koneelta, tässä hyvä esimerkki ennen ja nyt tilanteesta.
Heinäkuussa mies kasasi minulle istutuspöydän vanhoista kuljetuslavoista.
Materiaalina sitä sun tätä ja kaikki vähän vinksallaan, mutta mielestäni niiiiin ihana!


Nyt kaikki on vielä enemmän vinksallaan ja jotenkin orvon näköistä.
Tuntuu uskomattomalta, että parissa kuukaudessa näkymä tulee muuttumaan näin paljon!
Lisää kuvia istutuspöydästä löytyy täältä.

SHARE:

perjantai 12. huhtikuuta 2013

Ravintolapäivä

Täällä on vietetty ravintolapäivää. Ja pullapäivää. Ja lukupäivää, pelipäivää, tv-päivää, antakaa äidin nukkua päivää. Sitkeä flunssa on kiusannut jokaista, ikäväkseni kaikkein eniten pikkumiestä. Viime päivät myös eskarilainen on niiskuttanut ja itkenyt öisin, mutta jonkin käsittämättömän yliluonnollisen supervoiman haltijana neiti herää silti ennen kuutta, täynnä energiaa ja loistoideoita. Kuten nyt vaikkapa tämä ravintolapäivä. Koko päivä meni sitä touhutessa, japanilaisella teemalla. Oli syömäpuikkoja, istuintyynyjä. Mistä näitä ideoita oikein tulee? Ei ainakaan sumussa vetelevältä äidiltä.



Minä jännitän mikä perheen kunto on viikonloppuna. Kevätpuutarhamessuille on päästävä!
SHARE:

keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Huhtikuu(ko)?

Olen kiertänyt pihaa monta kertaa päivässä. Ei näy sitten yhtään, ei niin missään. Kevätkukkien alkuja, lumesta puskien. Ihan tässä meinaa epätoivo iskeä. 

Erehdyin katselemaan viime vuotisia kuvia huhtikuulta. Kasvarissa on ollut kunnon kevätfiilis ja pihakin on näyttänyt pikkuisen erilaiselta.
Nämä kuvat on otettu 8. - 24.4.2012.
Kiire alkaa olla!
SHARE:

maanantai 8. huhtikuuta 2013

Pulla päivässä pitää pällin kunnossa

Kuten tuolla mökkipostauksessa mainitsin, minulle rapsahti ennen pääsiäistä munaton ja maidoton (+soijaton ja naudaton) imetysdietti. Tässä onkin ollut vähän opettelemista. Maidotonta olen harjoitellut reilut kolme kuukautta, mutta tällaiselle "rentoudun leipomalla" ihmiselle tuo munattomuus onkin aikamoinen haaste. Ei-menny-niinku-Strömsössä kokeiluja on jo vaikka kuinka, mutta alla kuitenkin erittäin hyväksi havaittu munaton ja maidoton (sekä soijaton ja naudaton, hah hah!) korvapuustiohje Maijalta. Päätinkin, tässä taas yhden epäonnistuneen marjapiirakkakokeilun jälkimainingeissa, että pitäydyin ainoastaan luotettavien blogikollegoiden ohjeissa. Saa siis vinkata, jos olisi ohjeita tarjolla!
KORVAPUUSTIT
(munaton ja maidoton)

2 1/2 dl kaurajuomaa
1 pss kuivahiivaa
1 dl sokeria
1/2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
100 g maidotonta margariinia (esim. Sunnuntai laktoositon+maidoton)

väliin:
n. 50 g maidotonta margariinia
sokeria
kanelia

voiteluun ja päälle:
1 dl vettä
1/2 dl sokeria
raesokeria

Lämmitä kaurajuoma n. 42 asteiseksi. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään vehnäjauhoja ja lisää jauhot taikinaan. Alusta taikina kimmoisaksi lisäämällä vähitellen vehnäjauhoja. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kädestä ja taikinakulhon reunoista.

Kohota taikinaa lämpimässä paikassa, kunnes se on kohonnut lähes kaksinkertaiseksi.

Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois jauhotetulla pöydällä. Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Levitä pehmeä rasva levylle. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kääri levy tiukalle rullalle, jätä saumat alaspäin. Leikkaa rulla vinottain kolmioiksi ja paina kolmion kärki keskeltä alas litteäksi.

Kohota korvapuusteja leivinliinalla peitettynä. Kiehauta vesi ja sokeri, ja voitele pullat sokerivedellä. Ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.
SHARE:

lauantai 6. huhtikuuta 2013

Uusinta-arvonta - Kevätpuutarhamessut

Blogissa arvottiin tiistaina 2.4 messulippuja Kevätmessuille Helsinkiin. Toinen lippupaketti on jo lähetetty voittajalle Kukkaiselämää -blogiin. Toivottavasti liput ovat tulleet perille!

Toinen kahden hengen messulippupaketeista on vielä lunastamatta. Voittaja oli anonyyminä viestin jättänyt Päivänkakkara. En ole saanut Päivänkakkaran yhteystietoja ja koska messut alkavat tulevana torstaina  (ja minun pitää ehtiä postittaa messuliput voittajalle ennen messuja), järjestettiin uusinta-arvonta. Eli mukana olivat kaikki (paitsi jo kertaalleen voittaneet) Arvonta-postaukseen viestiä jättäneet nimimerkit. Tänään voitokkaan lipukkeen nosti perheen eskarilainen. Ja lapussa luki...


Peppilotta,
 25. maaliskuuta 2013 13.01 Olin viime vuonna näillä messuilla, olivat tosi kivat. Mukana arvonnassa siis!

Olet voittanut kahden hengen messulippupaketin torstaina alkaville Kevätmessuille Helsingin messukeskukseen. Lämpöiset onnittelut! Laita yhteystietosi tulemaan osoitteeseen kaneliajakardemummaa(at)live.fi, niin saan lähetettyä liput sinulle mahdollisimman nopeasti. 

Ja mikäli nyt sattuisi niin ikävästi, että tämäkään viesti ei tavoittaisi voittajaa, seuraava uusinta-arvonta järjestetään sunnuntai-iltana. 

* EDIT. Sunnuntai 7.4.2013 klo 21.15
Sunnuntai-illan uusinta-arvonnassa voitti Jolli kommentillaan 
25. maaliskuuta 2013 18.19 Oijoi! Mukana! :)

Onnea Jolli! Laitoinkin sinulle jo viestiä, liput lähetän heti kun saan osoitteesi. Idearikkaita messuja ja ihanaa kevään odotusta!
SHARE:

torstai 4. huhtikuuta 2013

Mökkikausi avattu

Pääsimme kuin pääsimmekin viettämään mökkipääsiäistä. Samalla se oli pikkumiehen ensimmäinen mökkimatka. Pyhien aikana selvisi pari asiaa: a) pikkuinen viihtyy mökillä b) pikkuinen ei viihdy autossa. Hieman haastava yhdistelmä.

Ilmat suosivat kuten kai koko maassa. Upeaa auringonpaistetta aamusta iltaan ja öisin kuun loistetta. Sitäkin tuli tuijoteltua. 
Ensimmäiseksi vintin ylisiltä kaivettiin esiin mökin pinnasänky. Siellä se oli ehtinyt odotella muutaman vuoden.
Pääsiästunnelman luomiseksi riitti muutama koriste.
Pyhinä nautiskeltiin pääsiäisen perinneherkkuja (lammasta) ja ei-niin-perinteisiä (munattomia ja maidottomia mokkapaloja). Pari päivää ennen pääsiäistä määrätty imetysdietti rajasi ihanat rahkaleivonnaiset ja pashat pois.
Pikkumiehen kanssa nukuttiin siellä sun täällä. Ja mikäs sitä perintöhuonekalujen ja -pitsien keskellä loikoillessa.
Aamutkin alkoivat kohtuu varhain. Hyvin ehti ihastella nousevaa pääsiäisaurinkoa.
Ja jos kaunis maisema ei vielä täysin herättänyt, niin loputkin unihiekat karisivat huussireissulla raikkaassa säässä!
Neidistä puolestaan on tulossa aikamoinen vauhtihirmu. Järven jäällä hurauteltiin moottorikelkalla niin että äitiä hirvitti.
Parasta oli kuitenkin retki lähisaareen, kun yleensä tänne tullaan veneellä.
 Tai siis kaikkein parasta oli eväiden syönti.
Äitinsä tyttö!
SHARE:

tiistai 2. huhtikuuta 2013

Arvonnan voittajat

Arvonta-aika on päättynyt ja pienen pieni nyrkki nosti kulhosta voittajalipukkeet.
Palkinnot, kaksi kappaletta kahden hengen messulippupaketteja Kevätmessuille Helsinkiin, 
on voittanut...

Päivänkakkara kommentillaan


Anonyymi28. maaliskuuta 2013 9.10 
Eksyin blogiisi, Ihana! Arvonnassa mukana....-Päivänkakkara-

ja

Kukkaiselämää - My flowering life, joka kirjoitti

Kukkaiselämää - My flowering life 25. maaliskuuta 2013 8.48
Tähän on suoranainen pakko osallistua! Haaveilen kasvihuoneesta ja Kivikankaan sivuilla tulee surffailtua harva se päivä.


Lämpöiset onnittelut voittajille!

Päivänkakkara ja Kukkaiselämää,
laittakaahan yhteystietonne tulemaan sähköpostiini kaneliajakardemummaa(at)live.fi
niin saatte Kevätmessujen lippusetit pikimmiten. Mukavaa messuilua voittajille!

Ja kiitos vielä Kivikankaalle arvontapalkinnoista
sekä kiitos kaikille arvontaan osallistuneille!
SHARE:
Blog Design Created by pipdig