tiistai 14. tammikuuta 2014

Synttärihulinoita

Blogin FB-sivuja kurkanneet tietävätkin jo, että meillä vietettiin sunnuntaina esikoisen 8-vuotissynttäreitä. Mies oli varannut käyttöön pari salia urheiluhallista, joten vieraita sai tänä vuonna kutsua kotisynttäreitä enemmän. Äiti halusi ekan luokan kunniaksi kutsua kaikki luokan tytöt, päälle kutsuttiin tietysti vielä kaverit naapurustosta ja harrastusten parista. Sunnuntai-aamun juhlissa kirmasikin 16 iloista ja vauhdikasta neitoa.

Esteettisesti tuollainen urheiluhalli ei tietenkään ole kovin kummoinen. Mutta kyllä sinnekin sai juhlan tuntua pienillä jipoilla. Pöytiin liinat, kukkia ja värikkäitä astioita, seinille ja ulko-ovelle viirinauhaa.
Tarjoiluastioina oli enimmäkseen kevyitä ja helposti kuljetettavia emaliastioita.
Päivänsankari toivoi kakun sijaan muffinsseja. 
Se sopi leipurille mainiosti, sillä näistä oli helppo toteuttaa myös gluteeniton-maidoton-munaton versio. 
Sankari sai itse koristella muffinssit, päälle löytyi hauskat maatuskatikut Tigeristä.

Osa vaahtokarkeista tökättiin puisen grillitikun nokkaan, kastettiin sulaan tummaan suklaaseen ja päälle ripoteltiin strösseleitä. Nämäkin sopivat monelle erityisruokavaliolaiselle, kunhan on tarkkana strösseleiden ainesosaluettelon kanssa!
Ihanat lahjat jaettiin ja avattiin perinteisen pullonpyörityksen määrittelemässä järjestyksessä. Tämä toimii joka kerta ja ainakin tytön kaveripiirissä taitaa olla se suosituin tapa.
Kasvomaalaukseen oli jonoa koko ajan, suurin osa taisi maalauttaa molemmat poskensa. Taitelijaksi värvätty Ekaluokkalaisen kummitäti innostui tehtävästä niin, että haaveili jo maalaavansa intialaisia hääkasvomaalauksia. Pikkutyttöjen suosikkeja olivat kuitenkin huomattavasti perinteisemmät puput ja perhoset. 
Hallissa oli käytössä ihan perussetti ja kaikesta otettiin kyllä ilo irti! 
Ihanaa kun sai kerrankin kirmata sydämensä kyllyydestä, roikkua, kiipeillä, kieppua, hyppiä, heittää palloa, leikkiä hippaa, käydä välillä syömässä ja jatkaa taas menoa entistä energisempänä.
Kunhan Ohjelmointipäällikölle tulee lisää ikää, tämä setti toteutetaan aivan varmasti uudestaan!
SHARE:

44 kommenttia

  1. Mielettömän hyvä idea synttäreiden järjestämiseen! Pakko kopioida idea lasten tulevia synttäreitä ajatellen!

    VastaaPoista
  2. Siis minäkin oisin kirmannut pitkin puolapuita tuolla.. Tosi kiva idea. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ha ha!:) No, "valvojiksi" määrätyt aviomies ja erään juhlijan isä kirmasivat kyllä vähintään yhtä innokkaina kuin juhlavieraatkin:D

      Poista
  3. Mahtava idea ja ikimuistoiset synttärit varmasti! Onnea vielä näin jälkikäteen! :)

    VastaaPoista
  4. Voi että! Näyttääpä kivalta menolta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivat kyllä kivat kekkerit näin järjestäjänkin näkökulmasta:)

      Poista
  5. Ihana idea! Meillä juuri juhlittiin myös 8v synttärit liki kymmenen kiljuvan tytön voimin. Vanhemmillehan nuo juhlat on erityisen raskaat, joten ensi vuonna voitais kokeilla tuota liikkasalijuttua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Kyllähän tuossa tietenkin oli tavaroiden roudaamista, mutta hyvällä etukäteissuunnittelulla kaikki sujui jouhevasti. Ja kenenkään ei tarvinnut kiristellä hampaitaan, sillä isoon saliin kyllä mahtuu ääntä ja liikettä!

      Poista
  6. Ihana paikka pitää juhlat nuorelle sankarille! Saavat touhuta ja kuluttaa energiaa ihan niin paljon kun haluaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, nyt ei tarvinnut laisinkaan miettiä sokerihumalan vaikutusta. Sen kun komensi vaan juoksemaan kovempaa:D

      Poista
  7. Hyvä idea ja hauskaa näyttää olevan ! Päivi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa oli meillä kaikilla:) Ja tyttären mielestä parhaat synttärit ikinä. Nyt taisi tulla paineita ensi vuodelle...

      Poista
  8. Hieno idea ja söpö kattaus ja herkut. Meillä on muuten mummolasta perittynä tuollainen samanlainen emaliastia missä sinulla on viinirypäleitä. Emaliastiat on jotenkin hauskoja kun ne on niin rouheita ja mutkattoman oloisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emaliastiat ovat ihania!:) Itse olen haalinut näitä kirppiksiltä kasvihuoneeseen, mutta hyvin soveltuivat myös tarjoiluastioiksi.

      Poista
  9. Mahtava idea ja eritoten se, että kaikki luokkakaverit pääsivät mukaan. Meillä välillä surua ja murhetta aiheuttaa nimenomaan se, kun luokalla on vain muutamia tyttöjä ja kutsua ei kaikille tulekaan... Tosin vaikeaa se välillä on pienissä tiloissa sen myönnän. Ja liikuntasali on siinäkin mielessä kiva, että ei tarvitse miettiä säätilannetta. Onnea pikku neidille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsestäni jotenkin tuntui tärkeältä kutsua kaikki luokan tytöt nyt ekalla luokalla, fair play -hengessä. Tilakysymys on aina ongelmallinen, kun koulun ulkopuolellakin on elämää ja kavereita. Että ketä kutsua ja ketä jättää pois. Monia erillisiä juhliakaan ei enää viitsisi järjestää. Saas nähdä millainen soppa kutsulistan kanssa tulee ensi vuonna:D

      Poista
  10. Vautsi, olin ihan myyty tolle sali-idealle jo ennen kuin pääsin loppuun. Loistavaa ohjelmaa, urheilusali vempaimineen. Tämä laitetaan kyllä muistiin. Ja tosi kivaltahan siellä näyttää. Kukilla ja liinoilla saa paljon juhlavuutta. Ja kiva tuo viiri seinällä.Teillä oli varmasti mahtavat juhlat , jotka muistetaan pitkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivat kyllä monessa mielessä varsin ikimuistoiset. Tavaroiden roudaaminen asetti tiettyjä rajoituksia, joten mitään kovin ihmeellisiä leivontataidonnäytteitä ei edes tarvinnut alkaa miettiä. Juhlapaikan siivoukset sekä ennen että jälkeen juhlan oli nopeasti hoidettu. Pikkumies sai rauhassa nukkua päikkärit kotona mummon hoivissa, kun neidit kiljuivat ja kirmasivat pitkin salia. Tykättiin kyllä kovasti koko perhe:)

      Poista
  11. Ihanan näköiset synttärikekkerit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! Pitäisköhän tonne joku kerta täräyttää serkkutapaaminenkin?;)

      Poista
  12. Olipa mainio idea toi liikkasali juttu! Itsellä ei kyllä edes ole lapsia, mutta innostuin silti :D Ja entisenä lastenohjaajana tiedän että toimii lähes satavarmana kaikille muksuille noi kiipeily köydet ja trampat ja patjat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oltu tehty mitään valmista "etene jonossa tätä kautta -rataa", kun kaikki ei välttämättä innostu kiepeistä yms. Rauhallisimmat aloittivat kasvomaalauksesta ja varovaisesta renkailla roikkumisesta, mutta nopeasti se muidenkin into ja uskallus tarttui!

      Poista
  13. Tosi hauskat noi vaahtokarkkinamut, pitääkin muistaa :)

    VastaaPoista
  14. Tosi hyvä idea - ei ole käynyt mielessäkään, että juhlia voisi järjestää urheiluhallilla! Varmasti sellaiset juhlat, jotka kaikki muistavat pitkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt vaan idea takataskuun muhimaan, suosittelen lämpimästi!:)

      Poista
  15. Siis WAU! Ihana idea!! Onnea Sankarille!

    VastaaPoista
  16. Näyttääpä neitokaisilla olleen hauskaa! :) Varmasti oli mukavaa kaikilla :) Ja nuo maatuskatikut on yli suloiset <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykästyin noihin maatuskatikkuihin heti kun näin! Nyt mietin kuumeisesti mihin kaikkeen muuhun niitä voisi käyttää...

      Poista
  17. Onpa hauskan näköiset synttärit olleet! :) Onnea vielä!

    VastaaPoista
  18. Upeat kemut! Joko mä oon sulle siitä juhlapalvelusta puhunut? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. He hee:D Mä kun olen tällainen sporttityyppi, niin pitää varmaan erikoistua näihin urheiluhallikemuihin;)

      Poista
  19. Meidän paikkakunnallamme liikuntaseurat järjestävät tällaisia syntymäpäiviä. Mukaan tulee ohjaaja, joka järjestää radan ja vetää leikkejä. Kannattaa siis vaikka netistä katsoa, jos omalla paikkakunnalla olisi tällaista toimintaa. Seura hoitaa paikalle myös tarjoilun, jota toki halukkaat voivat lisätä itse, jos tykkäävät.

    VastaaPoista
  20. Vastaukset
    1. Helppoja tehdä ja helppoja kuljettaa, siinä oli tämän juhlan vaatimukset:)

      Poista
  21. Kyllä siellä on vilskettä ja vilinää riittänyt, ihanaa! Upeat tarjoilut sekä mahtavaa kun on ollut noin isot tilat käytössä, jotta kaikki kaverit on pääseet yhdessä juhlimaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, nämä taisivat olla parhaat juhlat sekä sankarin että vanhempien mielestä. Ja monenmoista on meilläkin kokeiltu. Tuon ikäiset osaavat, uskaltavat ja keksivät itsekin kaikkea kivaa kun puitteet ovat tuollaiset. Juhlat viuhahtivat vauhdilla, mutta jälkihöyryistä nautittiin vielä pitkään:)

      Poista

Blog Design Created by pipdig