maanantai 30. maaliskuuta 2015

Terveisiä Kevätmessuilta!

Messuilin kahtena päivänä. Onneksi, sillä nyt ehdin kiertelyn ja kuvaamisen lisäksi kuunnella myös mielenkiintoisia luentoja. Oli asiaa sipuleista, puutarhan trendeistä, mukana kulkevasta puutarhasta, luomuviljelystä lavatarhassa. Toki messuilla oli paljon paljon muutakin, mutta kaikkeen ei kaksi päivää riittänyt.

Messuhallissa ihastuin Varax-osaston esillepanoon. Kauneuden lisäksi tarjolla oli kivoja ideoita ja veikeitä oivalluksia.
Kotipuutarha-lehden osastolla oli mukavan harmoninen tunnelma.
Messuilla näkyi paljon nyt niin trendikästä seinäpuutarhaa ja kerroksellisuutta, sekä valtavasti yrttejä!
 Päällimmäiseksi mieleen jäi kuitenkin värikkyys.
Oikealla Kauniisti Kotimainen, vasemmalla Kivikangas.
Tässä minun unelmapuutarhaani: kutsuva riippukeinu (jossa ehtisi myös loikoilla!), kasvit kauniisti laatikoissa ja valtavasti kukkia. 
Kasvulaatikot Strömsö.
Messuilta löytyi jokaiselle jotakin, oli runsasta ja romanttista.
 Oli keveyttä ja kodikkuutta,
Vasemmalla olevat tuotteet Luhta Home Garden.
 herkkyyttä ja hempeyttä.
Vasemmalla Huone Ett Rum, oikealla Platagen.
Käytännöllisyyttäkään ei ollut unohdettu. Erityisen iso plussa ja kiitos kuitenkin osastoille, joissa oli otettu lapset huomioon. Leikkipaikoilla sai oikeasti leikkiä!
Messutunnelmien keskeltä muistuttelen vielä lippuarvonnasta, jossa voittona messulippupaketit sekä Turkuun että Tampereelle. Arvonta-aika päättyy huomenna tiistaina 31.3. klo 24. Voit osallistua arvontaan täällä.

Mukavaa alkuviikkoa!

SHARE:

sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Virvon varvon tuoreeks terveeks!

Täällä on askarreltu ahkerasti pääsiäisvitsoja.
Koululaisen kanssa vitsojen vääntäminen oli jo varsin tehokasta, Ohjelmointipäällikön kanssa touhu meni lähinnä purkuosaston hommiksi.
Kesähuonettakin on puettu pääsiäisasuun. 
Kaikki on siis valmiina pieniä trulleja, batmanejä ja muita pääsiäisen perinnehahmoja varten.
Iloista palmusunnuntaita!

SHARE:

perjantai 27. maaliskuuta 2015

Tomaattikuumetta

Tomaattikuume alkaa olla tässä vaiheessa kevättä melkoisissa lukemissa! 
Lisää tomaattiasiaa Viherpeukalot blogissa, pääset lukemaan postaukseni täällä.

Mukavaa viikonloppua!

SHARE:

keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Tavataanko?

Mies toi minulle kauppareissulta kukan, "pääsiäiskukan". On se lutuinen! Miehen lajiarvaus ei ihan osunut kohdalleen, mutta väri on juuri passeli ja muutenkin näyttää olevan kaikinpuolin hyvinvoiva yksilö.
Kiitoksena tästä annan miehen ja lasten nauttia laatuaikaa kotona. Minä näet karkaan loppuviikosta Kevätmessuille! Lupaan hillitä hamstraushimoja ja palata kotiin hyvin maltillisen lastin kera.

Kiertelen messuja perjantaina ja lauantaina, bloggaajapassi rinnassa. Olisi mukavaa tavata mahdollisimman monta "tuttua", tulkaa siis nykäisemään hihasta, jos kohdataan käytävillä. Minä olen se, joka hypistelee ja nuuhkii kaikkia myyntiartikkeleita...
SHARE:

maanantai 23. maaliskuuta 2015

Kaverille kans!

Parhaimmillaan puutarhamessut ovat kuin blogien lukemista livenä. Valtavasti uusia ideoita, kekseliäitä ratkaisuja, uutta, perinteistä, ja mikä parasta, tuoksujen ja hipelöintiefektin kera!
Veljeni kummasteli kerran, miten naisten pitää kaupassa koskea joka ikistä vaatekappaletta, kenkää, laukkua. Sivellä kylkeä, tunnustella sormenpäillä. Ja totta, syyllistyn siihen itsekin. Pelkkä katsominen ei riitä. En oikein tiedä onko tämä luvallista, mutta teen puutarhamyymälöissä (ja messuilla) samaa. Lehden hento hipaisu, rungon tunnustelua, kukan tuoksuttelua. 
Vaikka kuljen messuilla etukäteen tehty ostoslista kourassa, niin joka kerta sieltä tarttuu mukaan yhtä sun toista listan ulkopuolelta. Tarjontaa on valtavasti ja silmä löytää aina jonkin kivan erikoisuuden, vaikkapa rungollisen basilikan. Ja mukaanhan se lähtee. 
Messujen jälkeen on hauskaa lukea messupostauksia. Vaikka blogikuvissa saattavat toistua samat kohteet, ovat kuvakulmat kuitenkin erilaisia ja ideoita saa yhä vain lisää. 
Kevään aikana on taas lukuisia puutarhamessuja ja -tapahtumia ympäri Suomea. Ne tuovat ihanan keväisen tuulahduksen keskelle tuskaisinta odotusta. Toisaalta messujen jälkeen on entistä vaikeampaa pysyä pöksyissään. Sitä haluaisi päästä istuttamaan kaikki ihanuudet puutarhaan ihan heti siltä seisomalta!
Kotipuutarha-lehti tarjoaa nyt blogini lukijoille mahdollisuuden saada messulippuja sekä Turkuun että Tampereelle seuraavasti:

* kahden messulipun paketti Turun messukeskuksen Piha & Puutarha -messuille, jotka järjestetään 10. - 12.4.2015.

* kahden messulipun paketti Tampereen Puutarhamessuille, jotka järjestetään Supermessujen yhteydessä 17.-19.4.2015.

Osallistu siis arvontaan ja voita messuliput itsellesi ja kaverillesi valitsemaasi kohteeseen! 

Voit osallistua arvontaan sekä täällä blogin puolella, Facebookissa tai vaikka molemmissa. Jätä viesti ja muista mainita, tavoitteletko messulippuja Turkuun vai Tampereelle. Arvonta-aika alkaa NYT ja loppuu tiistaina 31.3.2015 klo 24.

Onnea arvontaan ja idearikasta messuilua mihin päin Suomea sitten oletkin menossa!

SHARE:

lauantai 21. maaliskuuta 2015

Kevätkutinaa!

Tässä vaiheessa, kun maa on vielä umpijäässä, on ihanan terapeuttista upottaa kädet multaan edes sisätiloissa. 
Tai no, kesähuoneessa.
Se olikin aivan loistava paikka tähän puuhaan!
Jälkiä ei tarvinnut siivota välillä pois, kuten perhe vaatii vaikkapa keittiössä (nipoja...). Kesähuoneen istutusasema olikin pystyssä useamman päivän. Äidin leikkimökkiin ei silloin ollut muilla asiaa.
Multiin pääsi muun muassa tomaatinsiemeniä (Marmandino One, Sungold, Tigerella, Chocolate Cherry, Pink Plum Baby, Ace 55) sekä munakoisoa ja latva-artisokkaa. Noita kahta jälkimmäistä en ole aikaisemmin kokeillut, katsotaan kuinka puutarhurin käy!
Sirot violetit yrttisakset ovat Nelson Gardenilta ja pääsin testailemaan niitä blogiyhteistyön merkeissä. Niillä oli varsin näppärää leikata siemenpussit siististi auki, minä kun olen normaalisti tällaista pussinrepijä-koulukuntaa.
Ihanien kevätkiireiden keskeltä on mukavaa huhuilla kolmea onnekasta Kevätmessuille lippupaketin voittanutta:

Eli lämpimät onnittelut teille NeiliMaria K. ja Marika Taina!

Laittakaapa yhteystietonne minulle osoitteeseen kaneliajakardemummaa(at)live.fi, niin saadaan liput nopeasti matkaan. Kevätmessuthan ovat jo ensi viikolla, 26. - 29.3.2015. 


Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille ja kiitos Kivikankaalle messulippujen lahjoittamisesta. Toivottavasti nähdään messuilla!

SHARE:

torstai 19. maaliskuuta 2015

Kuukauden kuva

Nyt kun meitä on peloteltu takatalvella, päätin nopeasti napata maaliskuun kuvan. Haluan muistaa ihanan aurinkojakson, jonka ansiosta paksu lumikerros hupeni vauhdilla. Mutta kuten kuvasta näkyy, lunta riittää edelleen. Ei siis vielä krookuksia tai sinivuokkoja, kuten jo jossakin päin Suomea!
Kuukauden kuva: Maaliskuu 2015
Tämä on kesähuoneemme ensimmäinen kevät ja ilokseni huomaan, että lumi sulaa uusista kukkapenkeistä ensimmäisenä. Jännityksellä odotan, mitä maasta ilmojen lämmettyä nousee ja paljonko sipuleista on päätynyt "parempiin" suihin. 

Jos kevät saa sinussakin aikaan melkoista kutinaa, niin muista käydä osallistumassa Helsingin Kevätmessujen lippuarvontaan täällä. Vielä ehtii mukaan kolmen lippupaketin arvontaan!

SHARE:

tiistai 17. maaliskuuta 2015

Nurkat hyötykäyttöön

Viherpeukalot blogissa juttua puutarhan jokaisen nurkan (eli varaston seinustojen) hyötykäytöstä.
Aina löytyy tilaa parille extra-tomaatintaimelle. Ja samalla saa työkalutkin kätevästi ojennukseen.
Lue lisää täältä!

SHARE:

maanantai 16. maaliskuuta 2015

Retkituliaisia

Kävimme Ohjelmointipäällikön kanssa metsäretkellä. Aurinkoisessa rinteessä mustikanvarvut pullistelivat ihanasti silmujaan. Pitihän niitä tuoda tuliaisina kotiin, jospa jo kohta pääsisimme nauttimaan pikkuruisista lehdistä ja kauniista kukista!
Tässä samalla huhuilen Fiskars puutyökalusetin voittajan perään. Hu-huu Leena Etelä-Pohjanmaalta! Toivottavasti viesti tavoittaa sinut ja pääset lähettämään yhteystietosi minulle osoitteeseen kaneliajakardemummaa(at)live.fi.
Fiskarsilta ovat nämäkin kerrassaan herkullisen väriset oksasakset, Ruby-sarjaa. Minulla on aina metsäretkillä sakset mukana, ikinä ei tiedä mitä eteen tupsahtaa. Kuten kerran ihanasti ruostunut vanha heteka! Siinä eivät tosin oksasakset auttaneet. Eikä kyllä aviomieskään. Sinne jäi aarre jonkun toisen löydettäväksi.
SHARE:

lauantai 14. maaliskuuta 2015

Kasvarifiilistelyä ja lippuarvonta!

Kasvihuoneen ympäristö on yhä lumen peitossa, mutta sisällä kasvarissa päästiin eilen jo varsin mukaviin lämpölukemiin.
Kunhan yöpakkaset vähän hellittävät, uskaltaa kasvihuoneen taas täyttää kevätkukkasilla.
Kasvarin suojissa voi ottaa varaslähdön kevääseen ja nauttia kukkien hurmaavasta tuoksusta.
Odotan kovasti toukokuun vihreyttä, tiedättehän, sitä ihan tiettyä ihanan raikasta vihreän sävyä. Kun sekä kasvihuoneen sisällä että ulkopuolella riittää ihmettelemista ja ihastelemista, ja kaikki etenee hengästyttävää vauhtia.
Ja niitä iltahetkiä puutarhassa, kun malttaa istahtaa alas edes hetkeksi ja nauttia luonnon kauneudesta. Kuunnella, haistella ja maistella. Kun ilta-aurinko sujauttaa vielä viimeiset säteensä kasvihuoneeseen ja vanhoista tiilistä tehty lattia kerää lämmön talteen yötä varten.
Tai kun heinäkuussa voi hipsiä kasvihuoneeseen paljon jaloin ja nauttia aamukahvinsa tomaattien, basilikan ja muiden yrttien huumaavan tuoksun keskellä!
Kun hankimme Growhouse Classic puukasvihuoneemme neljä vuotta sitten, arvasin kyllä, että kasvihuoneesta tulee puutarhamme sydän. Mutta en olisi ikinä uskonut, miten paljon iloa ja näköä kasvihuone tuo pihaamme, ihan ympäri vuoden.
Kasvihuone ostettiin aikoinaan Kivikankaalta. Nyt Kivikangas haluaa lahjoittaa blogini lukijoille kuusi messulippua Kevätmessuille Helsinkiin! Messut ovat 26. - 29.3.2015 Messukeskuksessa ja messuilla on mukana myös Kivikankaan osasto. Samalla lipulla pääset kiertämään koko keväisen tapahtumakokonaisuuden: KevätpuutarhaOma KotiOmaMökkiSisusta! ja Lähiruoka & luomu -messut.

Palkintona on kolme (3) kappaletta kahden hengen messulippupaketteja Kevätmessuille. Osallistu siis arvontaan ja nappaa kaveri messuille mukaan!

* Yhden arvan saat jättämällä viestin tähän postaukseen
* Toisen arvan saat olemalla / liittymällä blogini lukijaksi.
* Kolmannen arvan voit lunastaa Facebook-sivujen puolella tykkäämällä sivustosta sekä jättämällä puumerkin itsestäsi.

Ahkerimmat voivat siis osallistua kolmella arvalla. Muista mainita monellako arvalla osallistut!

Arvonta-aika alkaa NYT ja päättyy ensi viikon perjantaina 20.3. klo 24.

Koska messuliput pitää saada arvonnan jälkeen matkaan vauhdikkaasti, muistakaa jättää yhteystietonne joko arvontaviestin yhteyteen tai sähköpostiini kaneliajakardemummaa(at)live.fi. Jos voittajia ei tavoiteta tiistaihin 24.3 mennessä, suoritetaan uusi arvonta.

Ihanan aurinkoista viikonloppua ja onnea arvontaan!

*Edit. Arvonta on päättynyt.

SHARE:

torstai 12. maaliskuuta 2015

Kevätfiiliksissä ja arvonnan voittaja!

Aurinkoisia terveisiä kesähuoneesta! Tänään meilläkin vihdoin porotti niin upeasti, että kesähuoneessa saattoi hetken kuvitella olevansa kahvilla kesken puutarhatöiden. Ikkunasta toki näkyy vielä lumen peittämä nurmi ja räystäistä kuuluu iloinen tip-tip. Mutta siis että valoa, aurinkoenergiaa, fiilistelyä, kevätkuumetta. I-h-a-n-a-a ! 
Fiskarsin puutyökalusetin voittaja on nyt selvillä. Numeroin blogiin, Fb-sivulle sekä sähköpostitse jätetyt arvat ja annoin random.orgin hoitaa loput. Onnettaren suosikiksi nousi: 
Mieluinen arvonta siis mukana. T:Leena Etelä-Pohjanmaalta
Lämpimät onnittelut voittajalle! Laitatko Leena yhteystietosi minulle osoitteeseen kaneliajakardemummaa(at)live.fi, niin saadaan upea palkintosi matkaan.

Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille ja ihanan aurinkoista loppuviikkoa!

SHARE:

keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Ikioma työpöytä

Tällä kertaa vieraskynäilin Viherpeukalot-blogiin puutarhan työpöydistä. Pääset lukemaan jutun tästä
Kovin mielellään sitä olisi ruukutuspuuhissa, auringon lämmittäessä selkää. 
Onneksi suunta on jo oikea!

SHARE:

maanantai 9. maaliskuuta 2015

Aarteita ja arvontamuistus

"Käsikirja yksinkertaisessa puutarhanhoidossa kansaa varten"

Olen saanut vuodelta 1901 olevan puutarhaopuksen appiukoltani. Tässä Martta-yhdistyksen kirjasen esipuheessa iloitaan puutarhaviljelyksen yleistymisestä rahvaan parissa ja kerrotaan, että "tällaisesta viljelystä ei ole ainoastaan suurta taloudellista hyötyä, vaan se vaikuttaa vielä jalostavasti viljelijään ja koko hänen kotiinsa."
Suosikkilukuni kirjassa on "Kyökkipuutarhan perustaminen ja hoito". Myös nyt niin trendikäs taimilavaviljely on mukana. Tarkempia ohjeita on annettu muun muassa ruoka-rabarberin ja ryytikasvien kasvatukseen.
Koristekasvejakaan ei ole unohdettu. "Vähäinen liite, jossa puhutaan kukkaisten viljelyksestä, on kirjaan myöskin pantu, sillä jo pieni lapsikin iloitsee kukkasen nähdessään. Kukkaisten kanssa seurustelu on jalo nautinto sekä nuoremmille että vanhemmille."
Kirjan kuvituksena toimii kolme piirroskuvaa. Kieli on kuitenkin niin eläväistä, että  puutarhaopusta lukee väkisinkin hymy huulilla. 
"Herättäköön pieni kirjaseni meidän maamme naisissa halua puutarhan viljelyyn, sillä varmaa on, että ne tämän kautta edistävät käytännöllistä, kansallista valistusta ja kehitystä. Puutarhanviljelyksen pitäisi meillä Suomessa tulla kansan asiaksi ja tämä saataisiin parhaiden aikaan panemalla puutarhanhoito oppiaineeksi kansakouluihin."
Amen!

Ps. Vielä ehtii osallistua Fiskarsin puutyökalusetin arvontaan, klikkaa itsesi tänne. Arvonta päättyy tiistaina klo 24.
SHARE:

sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Hyvää Naistenpäivää!

Terve itsekkyys ja itsensä arvostaminen. Melkoisen tärkeitä asioita. Arjen tohinassa tahtovat kuitenkin jäädä kaiken muun jalkoihin. 
Pitää sovitella aikatauluja, hoivata sairasta lasta, venyä, joustaa, myötäillä, mukautua, antaa periksi, siirtää omat tarpeet ja toiveet jonnekin hamaan tulevaisuuteen. Kuulostaako tutulta?
Miten sitä oppisi pysähtymään ja antamaan hetken aikaa itselleen? Ja ennen kaikkea olla tuntematta siitä huonoa omaatuntoa? Jos olen saanut Ohjelmointipäällikön päiväunille ja esikoinen on vielä koulussa, varastan kahvihetken ihan vain itselleni. Silloin en vastaa edes puhelimeen. 
Mutta siis että varastan? Keneltä minä sen varastan? Lapsilta, aviomieheltä, yhteiskunnalta, itseltäni, ruoanlaitosta, siivouksesta? 

Naisen hyvinvointi on koko perheen hyvinvointia. Pidetään siis itsestämme hyvää huolta.
Eipä tässä muuta.

Oikein hyvää naistenpäivää!

SHARE:

perjantai 6. maaliskuuta 2015

Seurapiirielämää

Voi että miten mukava päivä tällä maalaishiirellä eilen olikaan! Sain kutsun upeaan Hirvihaaran kartanoon juhlistamaan Lavatarhuri-kirjan julkaisua. 
Toimittaja Heidi Haapalahden, luomu-puutarhuri Suvi Lehtosen ja valokuvaaja Teija Tuiskun Lavatarhuri-kirja on todella kaunis ja kattava teos. Lavatarhuri opastaa, miten kasvattaa luonnonmukaista satoa helposti lavassa. Kirjassa on myös hyvät ohjeet erilaisten vihanneksien viljelemiseen.
Itselleni kirjajulkkarit olivat ensimmäiset laatuaan. Ja millaisessa ympäristössä! Hirvihaaran kartanon lasipaviljonki täyttyi auringonvalosta samalla hetkellä kun juhlallisuudet alkoivat. 
 Kaunista ympäristöä koristivat raikkaan keväiset asetelmat.
Tarjoilut olivat kartanon herkkuresepteillä toteutettuja ja niissä oli luonnollisesti hyödynnetty Hirvihaaran kartanon keittiöpuutarhan antimia. 
Kuvissa yrtti-fetajuusto cup cakesit ja laventelikeksit.
Saimme mukaamme uunituoreet Lavatarhurit, tässä kirjoja signeeraa Suvi Lehtonen.
Heidi Haapalahti ja Kotipuutarha-lehden Piia Reinikainen.
Sekä Teija Tuisku, Kati 100%outdoor -blogista ja minä (kiitos Katille kuvasta).
Olo on nyt kuin seurapiiritoimittajalla, ihanan kirjan kera!
SHARE:
Blog Design Created by pipdig