lauantai 30. tammikuuta 2016

Yksijalkainen

Viikko on mennyt sairastellessa, yksin ja yhdessä. Koululainen halusi huoneeseensa jonkin kasvin eloa piristämään. Katselimme kuvia ja ilokseni neiti päätyi flamingonkukkaan. Minulle tämä toi mukavia muistoja lapsuudesta. Äitini, pikkuisen boheemi ja vahvoja värejä rakastava, tykkäsi kovasti flamingonkukista. En kyllä muista, oliko niitä silloin saatavilla kuin tulipunaisina.
Lapsena kukka näytti minusta oudolta. Muoviselta ja oudolta. Myöhemmin ajatukset karkasivat tästä aina jonnekin Floridan suuntaan. Paperisateenvarjoja drinksuissa, turkoosi vesi ja pastellinsävyiset rakennukset. Nykyään kasvi näyttää minusta samaan aikaan sekä veikeältä että elegantilta. Lisäksi flamingonkukkaa saa ihanissa väreissä. Vaaleanpunaista, lilaa, limeä... 
Flamingonkukan nimi kirvoitti paljon keskustelua myös 3-vuotiaan Ohjelmointipäällikön kanssa. Faktat piti tarkistaa Wikipediaa ja Youtubea myöten.

Opimme, että flamingot (lintu) seisovat ja nukkuvat yhdellä jalalla säästääkseen lämmönkulutustaan. Viileässä vedessä seisominen viilentää  elimistöä nopeasti. Ja se mikä näyttää flamingon polvelta, onkin oikeasti sen nilkka. Upea väritys puolestaan johtuu ainakin osittain ravinnosta. Linnut reagoivat äyriäisten sisältämiin yhdisteisiin. Mutta flamingoista ei tule sinisiä, vaikka niille syöttäisi mustikoita. 
Tämä (kuulemma) helppohoitoinen kaunokainen, Anthurium Sweet Queen on Huiskulasta. Pitää toivoa, ettei pikkumies ala syöttää tätä värimuutoksen toivossa..!



* Yhteistyöpostaus, Huiskula

SHARE:

27 kommenttia

  1. Ammattikielessä ns. pippelikukka. Todella helppohoitoinen, mutta lehdet rupeaa nopeasti ruskistumaan päistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ha ha, sittenhän se sopii pikkumiehen tämänhetkiseen huumoriin ihan täydellisesti :D

      Poista
  2. Tässä onkin todella kaunis, hento väri. En tykkää ollenkaan niistä kirkkaanpunaisista kukista, jotka ovat, kuten sanoitkin, ihan muovisen näköisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, tässä on samaan aikaan sekä hento että raikas väritys. Tykkään ihan mahdottomasti. Vähän jo himoitsen tätä olohuoneeseen!:)

      Poista
  3. Kauniit kuvat! Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  4. Mä meinasin, kommentoida samaa kuin Teija... :) Ihan yleinen nimitys kukkakauppamaailmassa ja jo puutarhakoulussa...
    Tosi kauniin värinen tuo vaalenpunainen, myös limenvihreästä tykkään. <3
    Nykyään niitä saa melkein missä värissä vaan. Minusta kirkkaanpunainen näyttää eniten muoviselta, mutta on edelleen kyllä kukkakaupoissa myydyin väri.
    Oikeasti tosi helppo ja kasvaa kovasti. Voi jopa jakaa juurakkoa, parin vuoden päästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tiedän vain osmankäämiin liittyvät tuhmat nimitykset:D Oppia ikä kaikki!
      Toivottavasti saamme pidettyä tämän hengissä, lapset tykkäsivät tästä kasvista kovasti <3

      Poista
  5. Onpas kiva väri tuo. Ihastelin tuota huonetta. On niin siisti! juuri neiti 9v. siivosi (äiti vähän pakotti;) kaksi pussillista paperiroskaa ja silppua huoneestaan askartelujen jäljiltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nooh, ei tämäkään 10-vuotiaan huone ilman äidin ohjausta (pakotusta) aina siivoudu:) Laatikot ja korit ovat täynnä "kaikkea tärkeää". Mutta neiti totesi itsekin näitä kuvia katselleessaan, että onpas kiva huone!:D

      Poista
  6. Enpä ole nähnytkään tuollaista vaaleanpunaista. Se kirkkaanpunainen on tosiaan hiukan muovisen näköinen. Tosi kestävä kukka kuitenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä tietää, ehkä se meidänkin hoidossa sitten jaksaa sinnitellä. Ainakin toistaiseksi riittää innokkaita hoitajia!

      Poista
  7. Ihastuttava flamingo!
    Todella kauniita värejä siitä onkin paljon .
    Hyvin olette etsineet tietoa flamingoista!
    Täällä niitä näkee hyvin vaaleanpunaisella suolajärvellä, jossa värikin oikein helakka juuri sen vaaleanpunaisen äyriäisen (bakteerin) ansiosta.
    Sinisellä järvellä ne ovatkin melkein valkoisia!
    Kevätterveisiä kukkivien mantelipuiden alta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, sinne pitäisi päästä pikkumiehen kanssa ihmettelemään. Olihan tuo hänestä niin ihmeellinen lintu! Oikein ihanaa kevättä sinne, mantelipuiden alle. Kuulostaa niin kovin ihanalta! <3

      Poista
  8. En haluaisi olla mitenkään pervo mutta mulla on aina tullut tuosta kukasta mieleen miehen sukuelin. Ja kasvien sukuelimiähän kukat ovat

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinkuin tuolla yllä ammattilaiset jo vastasivatkin, niin ihan oikeaan osuivat mielikuvasi:D

      Poista
  9. Ah niin kaunis flamingokukka, mutta se tuntuu vihaavan minua ja kuolee aina silmänräpäyksessä kun päätyy meille. Toivotaan teidän flamingolle pidempää ikää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uh huh, nyt alkoi jänskättää! Sormet ristissä, että en onnistu nujertamaan hengiltä, nyt kun koululainenkin on kasvista niin innoissaan.

      Poista
  10. Ompas kaunis tuo vaaleanpunertava kukka. Niitä punaisia minäkin muistan menneiltä vuosilta. Lapset ovat ihan parhaimpia kun niiden kanssa tulee tutkittua ties mitä tietoa =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, paljon oppii itsekin, kun alati etsii tietoa 3-vuotiaalle kyselijälle. Pikkumies ei tyydy sinnepäin-vastauksiin ja tietoa halutaan yleensä kuvien kera. Onneksi on google :D

      Väriin ihastuin minäkin, on ihan täydellinen neidin huoneeseen. Ja sopisi kyllä olkkariinkin...:)

      Poista
  11. Flamingot ovat aivan upeita lintuja!
    Tuon kasvin luultavasti surmaisin alta aikayksikön, kuten viherkasviraasuille yleensä käy hoivissani.. :)

    VastaaPoista
  12. Kaunis on koululaisen huone!! Mistä tää kuvien lipasto on? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kaisa!

      Lipasto on Askosta, valitettavasti en muista tarkemmin sen "tyyppinimeä".

      Poista
    2. Kiitos! Googlettelen sopivaa tulevalle kolmasluokkalaiselle... ;)

      Poista
    3. Pää raksuttaa hitaasti, mutta taitaa kuitenkin raksuttaa. Taisi olla kotimaista Pallas-sarjaa tämä lipasto. Onnea koululaisen lipaston etsintään! :)

      Poista

Blog Design Created by pipdig