maanantai 28. maaliskuuta 2011

Suklaakakkua

Mökillä juhlittiin anopin synttäreitä ja miniä yritti totta kai saada pisteet kotiin. Totuuden nimissä on sanottava, että anoppia on aikas helppoa miellyttää ja tällä kakulla se onnistui. Suklaata, toffeeta ja pähkinöitä, anopin herkkuja kaikki. Alkuperäinen ohje Maalaisunelma -lehdestä (2/2011), tässä pienin muutoksin. 

Kakun maku (+ leikkautuvuus) paranee vanhetessaan, eli tee päivää ennen tarjoilua. Kakku on aika tuhtia tavaraa, eli vaikka vuoka on pienehkö, kakkua kyllä riittää!




CASHEWPÄHKINÄ-MUTAKAKKU
150 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
12 kpl Dumle-karkkeja
PÄÄLLYSTE:
100 g Panda maitosuklaata
100 g Panda tummaa suklaata
50 g voita
1 pss (100g) suolattuja cashewpähkinöitä

Peitä noin 20 cm irtopohjaisen vuoan pohja leivinpaperilla, voitele vuoan reunat. Sulata voi mikrossa tai liedellä. Vaahdota sokeri ja munat kevyesti. Mittaa jauhot ja kaakao, sekoita ne keskenään ja lisää seos munasokerivaahtoon voisulan kera. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan. Painele Dumle-karkit taikinaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 min. Kakku saa jäädä keskeltä tahmeaksi. 

Anna jäähtyä. Irrota sen jälkeen vuoan reunat, mutta laita ne takaisin kakun ympärille ennen päällysteen levittämistä.

Sulata varovasti päällysteen suklaat ja voi vesihauteessa. Rouhi cashewpähkinöitä pari kertaa veitsellä. Sekoita sulaan suklaaseen pähkinät ja levitä päällyste kakulle. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa.

5 kommenttia:

  1. Tahmakakku pähkinöillä, ihana synttärikakku =)

    VastaaPoista
  2. Tämä näytti niin ihanalta ja oli ihan pakko itsekin tehdä sitä. Oli aivan ihanaa! :)

    VastaaPoista
  3. pakko koittaa tänään :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos tämäkin jakamisesta, tuli todella hyvää!

    ~ Piia Anneli / annelivia

    VastaaPoista
  5. Pistän kokeiluun,niin hyvätä ja iisiltä vaikutti.
    Kiitos neuvoista.

    VastaaPoista