perjantai 8. tammikuuta 2016

Pikkuaurinkoja

Mieli kaipaa taas väriä ja vihreyttä. Joulun jälkeen on ihana raikastaa kotia. 
Ja viime päivinä raikkautta on riittänyt, hrrrr! Onneksi syksyllä sisälle siirtämäni kalamondiini ei näytä närkästyneen paukkupakkasista.
 Pienessä sitruspuussa on ihania miniaurinkoja. Eihän näistä voi olla piristymättä!
Ja lisääkin on tulossa, useampia.
Itselleni kalamondiini on uusi tuttavuus. Tiedän, että sitruspuiden talvihoito on meidän oloissamme melkoisen haastavaa. Nyt ristin käteni ja toivon, että piristysruiskeeni selviää talvesta. Ja jos selviää sekin, niin sitten kyllä minäkin. Meitä ei kylmyys nujerra!

SHARE:

24 kommenttia

  1. Minun mummoni kasvatti appelsiinipuita siemenestä. Hän asui puulämmitteisessä pikku talossa, jossa oli aikas kylmäkin talvella. Hyvin appelsiinit viihtyivät! Hän aina meille niitä taimia antoi, mutta ne kuolla kupsahtivat kaupunkikodissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, mummosi onkin ollut melkoinen viherpeukalo!

      Niin se vähän taitaa olla näiden nykylämmitysten kanssa, kasveille ei tunnut talveksi löytyvän mitään hyvää soppea. Jos tuo omani vielä jaksaisi muutaman kuukauden sinnitellä, niin sitten valoa taas riittäisi.

      Poista
  2. Ihanat pienet hedelmät ja vihreys piristää taatusti! Ainoa harmitus tietenkin on että huoneilma on niin kuiva, mutta Madeiralla ainakin sitruspuita kasvoi aika korkeallakin ja sää oli välillä viileä. Minullakin on pieni sitrus, ostin sen viime vuonna Ruissalon arboretumista, siitä varmaan kasvaa joskus...toivottavasti puu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidetään peukkuja meidän pirteille pikkupuille! Kyllä tämä on parasta terapiaa talven keskelle. Puu innostui kukkimaan toden teolla, kun toin sen sisälle lokakuussa. Tuoksu oli aivan huumaavaa!

      Poista
  3. Ihana postaus, kevättä kuvissa <3 Poikani halusi kotiinsa ensimmäiseksi kasviksi juuri sitruspuun, kävimme valitsemassa sen hänelle joulukukaksi. Olisihan sitä voinut helpommallakin viherkasvilla aloittaa, mutta on hän niin pirteän kaunis, jotta mikä ettei <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkäpä kasvi saa erityisen hellää hoivaa poikasi huomassa ja yllättää kaikki selviytymällä Pohjolan talvesta! Riskipeliähän tämä aina on, mutta piristysvaikutus on niin mahtava, että riski kyllä kannattaa ottaa:)

      Poista
  4. Mulla on kaksi kertaa ollut ko. kasvi ja molemmilla kerroilla se on kuollut syksyllä :( Äitipuolellani taas on valtan kokoinen ja selviää mainiosti, tekee kukkia ja hedelmiä. Kukkiessaan tuoksuu taivaalliselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo, tämä antoi toivoa! Omani alkoi kukkia toden teolla siirtäessäni sen sisälle lokakuussa. Tuoksu todellakin oli aivan taivaallinen! Toivottavasti pääsen kokemaan sen uudestaan. Siirtääkö äitipuolesi kasvin kesäksi ulos vai onko se normaalissa huoneilmassa ympäri vuoden?

      Poista
  5. Hieno kalamondiini. En ole tuollaisesta ennen kuullutkaan, mutta näyttää olevan todella kaunis.

    VastaaPoista
  6. Vitsi miten ihanat kuvat, keltainen toi aurinkoista mieltä. Kirpsakkaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  7. Kiitos kasvivinkistä :) Toivottavasti se selviää :)

    VastaaPoista
  8. Kyllä teillä on jo keväistä sisällä. Ihanaa! Mukavaa viikonloppua pakkasista huolimatta<3

    VastaaPoista
  9. Voi, tuollaisen aurinkopuun kun saisikin kotiin. Täällä nuhanenäisenä ja päänsärkyisenä toivoisin niin olevani auringossa...

    VastaaPoista
  10. Kivasti keltainen tuo kevättä kotiin...:)

    VastaaPoista
  11. Minäkin haluan pikkuaurinkoja! Miksei ne näytä meillä ollenkaan niin hienolta kuin teillä?!

    VastaaPoista
  12. Onpa ihanan piristävä kasvi tosiaan! :) Muistan että meillä oli kotona sitruunapuu kun olin lapsi, mikäli en väärin muista niin se oli itse kasvatettu semmoisen sitruunan siemenestä, jonka tuttavaperhe oli tuonut Espanjankotinsa pihalta. :)

    VastaaPoista
  13. Oi, miten pirteän näköistä!

    VastaaPoista
  14. Mulla alkoi nyt tiputtaa lehtiä. Kääk. Ihan vähän kun se jaksaisi tsempata, niin sitten on valo taas. Laakeripuut ovat täydellisessä vedossa.

    VastaaPoista
  15. Ihanan raikkaat kuvat. Näytää hyvinkin keväiseltä.

    VastaaPoista
  16. Niin kauniit kuvat ja suloinen pikku puu!

    VastaaPoista
  17. Ihanan kuvia värikkäillä piristysruiskeilla. Meillä on joulu riisuttu vasta nyt viikonlopun aikana, ja jotain keväistä kyllä heti tekee mieli... :)

    VastaaPoista
  18. Kylläpä piristyikin kauniista kuvista :)
    Minä sain ilmeisesti oliivipuun tapettua, oi voi..

    VastaaPoista
  19. Sun käsissä taitaa selvitä ihan kaikki :) nuo sitruspuut on kieltämättä hankalimmasta päästä. Aika herkkänokkaisia ovat.

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig